ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ποιος την ζήτησε;

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ποιος την ζήτησε; Κύριο

13:51 - 03 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λονδίνο μπορεί και να χαρακτηριστεί κρίσιμη. Όχι επειδή αναγκαστικά θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως επειδή ο Τούρκος Πρόεδρος είναι εξαιρετικά απίθανο να πτοηθεί από τα όσα φέρεται διατεθειμένος να του πει ο Πρωθυπουργός περί διεθνούς δικαίου, νομιμότητας κλπ. Συνεπώς το θέμα είναι τι γίνεται μετά την συνάντηση.

Εν όψει αυτών, μία σύγχυση που επικρατεί ίσως και να έχει την σημασία της. Και αφορά το πώς οργανώθηκε η συνάντηση και με πρωτοβουλία τίνος.

Η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι το αίτημα διατυπώθηκε από την τουρκική πλευρά. Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις του προτού αναχωρήσει για το Λονδίνο ανέφερε ότι αποδέχθηκε αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και έδειξε για μία ακόμη φορά τις επιθετικές διαθέσεις του.

Όπως και να έχει, σε γενικές γραμμές ισχύει αξιωματικά ότι είναι καλύτερα να έχεις τους εχθρούς σου κοντά. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, όπως και αν αυτή εκδηλωθεί…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 03 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.