ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και ο Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Και ο Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας; Κύριο

14:55 - 09 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ως γνωστόν, πλησιάζει η ημερομηνία κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποσυρθεί στο βουνό. Θα το κάνει στο πλαίσιο σύντομων χριστουγεννιάτικων διακοπών, αλλά και επειδή έχει να σκεφτεί και να λάβει αποφάσεις και όπως έχει πει, στο βουνό διευκολύνεται ως προς αυτά.

Η σοβαρότερη απόφαση που έχει να λάβει είναι ποιον ή ποια θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Κατά τα λεγόμενά του στην Βουλή και αλλού, επιθυμεί η εκλογή Προέδρου να ολοκληρωθεί με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Που σημαίνει ότι λογικά θα προτείνει κάποιο πρόσωπο με κεντροαριστερό ή και αριστερό προφίλ, προκειμένου να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Υπάρχουν βέβαια μερικά παράλληλα παράδοξα έως ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. φέρεται ακόμη να είναι υπέρ της επανεκλογής Παυλόπουλου. Προφανώς προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΝΔ. Τώρα όμως έχει αρχίσει να διακινείται και ένα άλλο σενάριο. Το οποίο βασίζεται στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ. Και σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Αλέξης Τσίπρα θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Γ. Παπανδρέου!

Θα έχει ένα ενδιαφέρον (και θα μιλάμε για το απόλυτο κουλουβάχατο…) ένα σκηνικό στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα πρότεινε ένα στέλεχος ή πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ. Και κάπως έτσι θα εξαφανιζόταν το ΠαΣοΚ…

Για το ενδεχόμενο να προταθεί ο Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε πάντως ο Παύλος Γερουλάνος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά». Και απάντησε: «σαφέστατα θα είναι ένας καλός Πρόεδρος», συμπληρώνοντας: «Αν τον προτείνει ο κ. Τσίπρας επειδή το πιστεύει καλά κάνει και τον προτείνει, πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση και με τρομερές επαφές στο εξωτερικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.