ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καλά ξεμπερδέματα μετά την κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική

Καλά ξεμπερδέματα μετά την κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική Κύριο

13:34 - 11 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν πέρασε ακριβώς στα «ψιλά», ίσως όμως δεν δόθηκε και η δέουσα σημασία. Κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του στην Προανακριτική για την διερεύνηση των μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis, o αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ενέπλεξε ευθέως τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα.

Όπως μεταξύ των άλλων είπε ο αντιεισαγγελέας, ο ίδιος είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη από την διερεύνηση της υπόθεσης για λόγους ανεπάρκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι η (πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης) κ. Παπασπύρου «μας είπε ότι η αντικατάσταση της κ. Τουλουπακη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του “Ρασπούτιν” που έλεγε ότι με αυτή την τακτική - να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη - και με το πολιτικό σκάνδαλο θα πάρουμε επιπλέον 3% στις εκλογές. Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που έλεγαν ότι θα καταστραφούμε».

Τίθεται πλέον μοιραία ένα ερώτημα με πολλές προεκτάσεις: Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα; Θα κληθεί ο πρών Πρωθυπουργός στην Προανακριτική; Θα κληθεί έστω ως μάρτυς; Θα υπάρξουν άλλου τύπου εξελίξεις, ενδεχομένως με επέκταση της έρευνας και για τον κ. Τσίπρα, κάτι που αρχικώς είχε επιλεγεί να μην γίνει; Θα κάνει η πλειοψηφία της Επιτροπής ότι δεν άκουσε;

Και τι θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση με την προδιαγεγραμμένη δυσαρέσκεια του Αντ. Σαμαρά;

Μάλλον μπλέκουν τα πράγματα και δεν θα είναι τόσο απλό να τα ξεμπλέξει κανείς...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.