ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πολιτική δήλωση της χρονιάς από τον Πέτρο Ευθυμίου

Η πολιτική δήλωση της χρονιάς από τον Πέτρο Ευθυμίου Κύριο

15:22 - 11 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλοί μιλούν, λιγότεροι μαζεύονται αλλά πάντως υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να ασχολούνται με αυτό που έχει ονομαστεί μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να είναι γνωστό ή σαφές προς τα πού μπορεί και αν μπορεί να κατευθυνθεί αυτή η μετάλλαξη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να μιλά ευθέως και δίχως δισταγμούς και αναστολές για το νήμα που κατά την άποψή του συνδέει το ΠαΣοΚ του Ανδρέα με το δικό του κόμμα, που ψάχνει μέλη και δεν βρίσκει.

Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό αυτήν την περίοδο στον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί εν τέλει ο Αλέξης Τσίπρας να καταλάβει και αυτόν τον χώρο; Μπορεί να πείσει τους κεντρώους ψηφοφόρους με τις μαζώξεις που κάνει, προσκαλώντας τα πολιτικά ορφανά του ΠαΣοΚ και προσπαθώντας να ανασύρει από την εφεδρεία πολιτικά πρόσωπα που έχουν παροπλιστεί εδώ και χρόνια;

Και εν τέλει είναι αυτά επαρκή διαπιστευτήρια για να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στα διαμερίσματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας;

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου, ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του «εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ», ο οποίος έκανε μία επανεμφάνιση στα δημόσια πράγματα συμμετέχοντας την Τρίτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ως συντονιστής του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του ΚΙΝΑΛ.

Την Τετάρτη το πρωί μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός απάντησε χωρίς περιστροφές, κάνοντας μάλλον μία από τις πολιτικές δηλώσεις της χρονιάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Να σας το πω με γλώσσα απλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να νίκησε ο Ακης ο Τσοχατζόπουλος το 1996».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 11 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.