ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Ο Τάκης Ζαχαράτος της πολιτικής»

«Ο Τάκης Ζαχαράτος της πολιτικής» Κύριο

13:16 - 12 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κινητικότητα που επιχειρεί να εμφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο εναγκαλισμός του με τα στελέχη του παλαιού έως και μουχλιασμένου ΠαΣοΚ, έχει προκαλέσει μία σειρά από ενδιαφέρουσες αντιδράσεις και ατάκες.

Με δεδομένο ότι η προσπάθεια έχει κατά βάση επιφανειακά χαρακτηριστικά, στο ΚΙΝΑΛ δεν δείχνουν να ανησυχούν. Αντιθέτως βλέπουν όλη την διαδικασία ως αφορμή μίας ανασύνταξης, η οποία προσφέρεται από τον κ. Τσίπρα δίχως ο ίδιος να το καταλαβαίνει. Η εικόνα κατά πολλούς αρκεί, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποζάρει με στελέχη τα οποία έχουν μία συγκεκριμένη πορεία και αντίληψη, μακριά από τις ανάγκες πολιτικού και άλλου εκσυγχρονισμού και πάντως με πρόσωπα που εδώ και χρόνια ουδεμία σχέση είχαν με το ΠαΣοΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ατάκα του Πέτρου Ευθυμίου «σαν να είχε κερδίσει ο Ακης ο Τσοχατζόπουλος το 1996», λειτούργησε ως θρυαλλίδα και απελευθέρωσε τις χιουμοριστικές διαθέσεις πολλών.

Οι ατάκες για τον κ. Τσίπρα δίνουν και παίρνουν πλέον. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ταλέντο του πολιτικού μίμου – έστω και αν ο Νίκος Παπανδρέου εύστοχα είχε παρατηρήσει ότι «ο Χάρρυ Κλύνν ήταν καλύτερος μίμος του Ανδρέα» - ένα από τα εξίσου εύστοχα των ημερών ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ: «Ο Τσίπρας εν τέλει είναι ο Τάκης Ζαχαράτος της πολιτικής».

Κάπως άδικο για τον γνωστό και ταλαντούχο καλλιτέχνη, είναι η αλήθεια. Πάντως ο κ. Ζαχαράτος είχε περιλάβει τον Αλέξη Τσίπρα επανελιμμένως στα επιτυχημένα σόου του.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.