ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη, οι συμβολισμοί και η σημασία της

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη, οι συμβολισμοί και η σημασία της Κύριο

13:13 - 19 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του μεγάλου συνθέτη το Σάββατο το απόγευμα, ίσως κρύβει περισσσότερα από απλούς συμβολισμούς.

 

 

Για όσους δεν θυμούνται, ο Μίκης ήταν ένας από τους πρώτους που είχε σπεύσει να επισκεφθεί, εν χορδαίς και οργάνοις, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές το 2015. Ακολούθησαν πολλά, ήλθε και η συμφωνία των Πρεσπών και ο Θεοδωράκης έγινε μία από τις δυνατότερες αντιπολιτευτικές φωνές κατά του Τσίπρα. 

 

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη ίσως όμως να πηγαίνει πολύ πέρα από αυτά. Κατ’ αρχάς ο Πρωθυπουργός επέλεξε να την κάνει σε μία στιγμή κατά την οποία βρίσκονται σε έξαρση τα εθνικά θέματα. Και ο Μίκης συμβολίζει πολλά σε αυτό το πεδίο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, όπου κατά το παρελθόν έχει αναλάβει και κυβερνητικό ρόλο. 

 

Και εν τέλει, δεδομένης της σχέσης του Θεοδωράκη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η σχέση των δύο είναι πολύ παλαιά. 

 

Σύφωνα με τα όσα διέδιδαν κυβερνητικές πηγές το Σάββατο το βράδυ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχέση δεκαετιών με τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην αποψινή τους συνομιλία, ο μεγάλος συνθέτης θύμισε στον πρωθυπουργό ότι τον γνώρισε για πρώτη φορά στο Παρίσι πριν από ακριβώς 50 χρόνια, όταν ήταν μόλις 2 ετών. Ο πρωθυπουργός είχε μαζί του μια πολύ ζεστή κουβέντα για ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μουσική ως τα εθνικά μας θέματα».

 

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημοσιοποίησε την συναντηση στο Instagram, όπου έφραψε: 

 

«Μια ζεστή απογευματινή συνάντηση με ένα Μεγάλο Έλληνα»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.