ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ψηφιακές απλουστεύσεις με λάθος αντίληψη

Ψηφιακές απλουστεύσεις με λάθος αντίληψη Κύριο

00:45 - 20 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποια βήματα φαίνεται ότι γίνονται γρήγορα στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όμως δυστυχώς γίνονται προς την λάθος κατεύθυνση. Χρειάζεται μία κάποια εξήγηση.

Τα υπουργεία Μεταφορών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέληξαν σε συμφωνία για… ψηφιοποίηση των κλήσεων! 

Κοινώς, όποιος παρκάρει παρανόμως μπορεί στο εξής να μην λαμβάνει καν κλήση. Η παράβαση θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά και θα μεταφέρεται στην Εφορία. 

Κατά τα όσα αναφέρει ο «Βηματοδότης», στόχος είναι «η ενίσχυση της γενικής αποτροπής από την τέλεση παραβάσεων του ΚΟΚ. Κάθε παραβάτης του ΚΟΚ πρέπει να υφίσταται τη νόμιμη συνέπεια της παραβατικής του συμπεριφοράς». 

Για όλα αυτά μάλιστα, οι αστυνομικοί θα εφοδιαστούν με ειδικά τάμπλετ ή άλλες συσκευές. 

Παράλληλα, σχεδιάζονται και θα καθιερωθούν ηλεκτρονικές διαδικασίες ελέγχου και παρακολούθησης των παραβάσεων του ΚΟΚ και των κατά συρροή παραβατών οδηγών, θα ενημερώνεται δηλαδή αυτομάτως το point system κ.ο.κ. 

Στην ίδια απόφαση υπάρχει πάντως και κάτι που διευκολύνει την ζωή των υποψήφιων οδηγών: προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για απόκτηση άδειας οδήγησης…

 Κάπου σε όλα αυτά αποκαλύπεται μία λανθασμένη αντίληψη: Προτεραιότητα δίνεται μόνο στο πώς θα εισπράττει το κράτος, ο πολίτης είναι και πάλι στο στόχαστρο και πάντως σε δεύτερη μοίρα.

Αν ήθελαν να αντισταθμίσουν κάπως όλες αυτές τις ψηφιακές καινοτομίες για να του τα παίρνουν, θα μπορούσαν να κάνουν κάτι γι’ αυτόν. Για παράδειγμα να «αποϋλοποιήσουν» και μάλιστα άμεσα τις άδειες οδήγησης και διάφορα άλλα περιττά έγγραφα. Να μην χρειάζεται δηλαδή κανείς να τα κουβαλάει ή να πληρώνει πρόστιμα όταν δεν τα κουβαλάει. Ούτως ή άλλως το κράτος γνωρίζει αν κάποιος έχει δίπλωμα οδήγησης ή όχι… 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 19 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.