ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σαμαράς θα ψήφιζε, αλλά δεν ανέφερε καν το όνομα της Αικ. Σακελλαροπούλου στην επιστολή του

Ο Σαμαράς θα ψήφιζε, αλλά δεν ανέφερε καν το όνομα της Αικ. Σακελλαροπούλου στην επιστολή του Κύριο

14:16 - 22 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αναπόφευκτα η ανακοίνωση της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά κατά την ημέρα ψηφοφορίας για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε πυροδοτήσει συζητήσεις.

Ίσως και να οδηγήθηκαν στην υπερβολή, δεδομένης και της, βάσιμης ή μη, συζήτησης του προηγούμενου διαστήματος περί της επιθυμίας του να είναι εκείνος υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός με συνέντευξή του είχε επιχειρήσει να κλείσει τις συζητήσεις αυτές, λέγοντας ότι αν δεν έλειπε στο προγραμματισμένο από καιρό ταξίδι στις ΗΠΑ, θα ψήφιζε την κ. Σακελλαροπούλου και ότι σκόπευε να το γνωστοποιήσει αυτό με επιστολή στο προεδρείο της Βουλής.

Η ημέρα εκείνη έφτασε και την Τετάρτη διεξήχθη η ψηφοφορία, από την οποία αναδείχθηκε η κ. Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με 261 ψήφους.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε την επιστολή του, όμως από την διατύπωση που επέλεξε, πυροδοτήθηκαν άλλες συζητήσεις για την βαριά διάθεσή του έναντι της επιλογής του Πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, όπως γνωρίζετε βρίσκομαι στο εξωτερικό και με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ ότι αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», έγραψε κ. Σαμαράς.

Αν κάτι είναι φανερό, από το κείμενο της επιστολής του πρώην Πρωθυπουργού απουσιάζει μία σημαντική λεπτομέρεια: το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου.

Δύσκολο να πρόκειται για παράλειψη εκ παραδρομής…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.