ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Δραγασάκης δεν συμφωνεί με τις «αυταπάτες» του Τσίπρα και λέει ότι υπήρχε σχέδιο…

Ο Δραγασάκης δεν συμφωνεί με τις «αυταπάτες» του Τσίπρα και λέει ότι υπήρχε σχέδιο… Κύριο

15:32 - 24 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Συμπληρώνονται το Σάββατο πέντε χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την εξουσία, με την γνωστή πορεία και αποτελέσματα. Για κάποιους μπορεί και να είναι λόγος εορτασμού, αν και με τις πρόσφατες ήττες είναι κάπως αστείο να γιορτάζεις τα παλιά…

Για άλλους είναι απλώς μία αφορμή για αναμνήσεις.

Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Ας μείνουμε στις περιβόητες αυταπάτες, με τις οποίες ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να δικαιολογήσει τις κωλοτούμπες.

Δεν φαίνεται σήμερα να συμφωνεί με την δικαιολογία αυτή ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης διέψευσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτη. Εγώ δεν το βίωσα έτσι», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο», ανέφερε και συνέχισε: «Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το ’17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες: “Ε, και τώρα τι κάνω που είμαι μόνος;”. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα και λες “για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή;”».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε και ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναζήτησε ρευστότητα έως και από την… Τεχεράνη και παραδέχτηκε ότι μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την έξοδο από το ευρώ.

Το 2015 «αναζητήσαμε ρευστότητα μέχρι και από το Ιράν», διότι το ταμείο ήταν μείον 500 εκατομμύρια και έπρεπε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. «Θέλαμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες», δήλωσε.

Τώρα, αν αυτό ήταν το σχέδιο για το οποίο μιλούσε ο κ. Δραγασάκης, εξακολουθεί να προκαλεί ανατριχίλα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.