ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης, ο Καμπανέλης και ο Μακρόν

Ο Μητσοτάκης, ο Καμπανέλης και ο Μακρόν Κύριο

02:41 - 30 Ιαν 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ένα δώρο με ξεχωριστή σημασία και έντονο συμβολισμό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε το δώρο που έκανε στον Γάλλο Πρόεδρο στο κλείσιμο των κοινών τους δηλώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Άουσβιτς προ ημερών, για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωσή του. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης η επίσκεψη αυτή τον γέμισε σκέψεις για το κακό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, σκέψεις που μετά τη συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο έδωσαν τη θέση τους στην αισιοδοξία και τον ρεαλισμό. 

Με αφορμή την αναφορά αυτή, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε και το δώρο που έκανε στον Γάλλο πρόεδρο. Όπως ανέφερε, αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί στη Γαλλία η τέταρτη επανέκδοση του έργου "Μαουτχάουζεν" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο πρωθυπουργός χάρισε στον κ. Μακρόν ένα αντίγραφο του έργου. "Είναι στο χέρι μας να περπατήσουμε τον δρόμο του αύριο με ευθύνη, ασφάλεια και συνεργασία", κατέληξε. 

Η γαλλική έκδοση του Μαουτχάουζεν τιμήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με το σημαντικό Βραβείο μεταφρασμένης λογοτεχνίας, Prix du Livre Etranger 2020 France Inter - Le journal du Dimanche. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.