ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Διακομματικά «καμπανάκια» στην παρουσίαση του βιβλίου των Κ. Γάτσιου και Δ. Ιωάννου

Διακομματικά «καμπανάκια» στην παρουσίαση του βιβλίου των Κ. Γάτσιου και Δ. Ιωάννου Κύριο

06:27 - 10 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε ενδιαφέρουσα συνάθροιση προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και των επιστημών εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Γάτσιου (στην φωτογραφία) και του οικονομικού αναλυτή Δημήτρη Ιωάννου, με τίτλο «Ζήτημα Εθνικής Επιβίωσης».

 

Κοινή συνισταμένη των ομιλιών ήταν ότι δεν πρέπει να επικρατήσει η εσφαλμένη εντύπωση πως έχουν εξαλειφθεί οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία. 

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας π.χ., αφότου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μεταρρυθμίσεις και το πώς προχωρούν, δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή στην διατήρηση της μεταρρυθμιστής προσπάθειας και στην επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. 

Ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος σημείωσε ότι η κυβέρνηση οι πολιτικοί εν γένει πρέπει να λένε και να κάνουν «δυσάρεστα πράγματα», αφού «με τα ευχάριστα προκοπή δεν είδαμε». 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενεργεί με βάση ένα υπεραισιόδοξο σενάριο και προσέθεσε ότι δεν χωρεί κανένας εφυσηχασμός. 

Ο ίδιος δε ο συγγραφέας Κ. Γάτσιος είπε ότι είναι ανοησία η διάχυτη εντύπωση ότι η δημοσιονομική κρίση έχει περάσει οριστικά και δεν πρόκειται να επανέλθει. 

Την συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής του Βήματος της Κυριακής, Αντ. Καρακούσης.

 

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Εμμ. Γιακουμάκης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρώην υφυπουργός Δ. Λιάκος, ο διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκ. Κουτεντάκης, από το ΚΙΝΑΛ, όπου δραστηριοποιείται πολιτικά ο κ. Γάτσιος, οι Κ. Σκανδαλίδης και Χρ. Πρωτόπαππας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κ.ά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.