ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκδιώχθηκαν άρον άρον οι χρυσαυγίτες από την διαδήλωση για το μεταναστευτικό

Εκδιώχθηκαν άρον άρον οι χρυσαυγίτες από την διαδήλωση για το μεταναστευτικό Κύριο

13:32 - 13 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχουν ευχάριστες πτυχές στο θέμα του μεταναστευτικού, ωστόσο ένα περιστατικό της Πέμπτης κατέδειξε ότι πολλές παρανοήσεις (σκόπιμες και μη) δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ.

Όπως για παράδειγμα η αντίληψη σύμφωνα με την οποία οι αντιδράσεις των νησιωτών στα όσα σχεδιάζονται για την διαχείριση του προβλήματος ταυτίζονται πολιτικά με την Χρυσή Αυγή.

Από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη το πρωί στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, φάνηκε ότι η ευκολία με την οποία αποδίδεται ο χαρακτηρισμός της «ακροδεξιάς» στις διαμαρτυρίες των νησιωτών, είναι αν μη τι άλλο άστοχος.

Στην συγκέντρωση επιχείρησαν να παρεισφρήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους συγκεντρωμένους, εισέπραξαν έντονες αποδοκιμασίες.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν «έξω τώρα η Χρυσή Αυγή», «είστε ναζί, ξεφτίλες», «είναι εγκληματική οργάνωση» και «έξω οι φασίστες». Υπήρξε μεγάλη ένταση, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια και εν τέλει τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Θα είναι παράτολμο ή ακόμη και άστοχο να μιλήσει κανείς για ενθαρρυντικές ενδείξεις, ωστόσο το να υπάρχουν τέτοιου είδους «ξεκαθαρίσματα» δεν το λες και κακό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.