ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η επιστολή-διαμαρτυρία της Νάντιας Γιαννακοπούλου μπορεί και να κρύβει περισσότερα από όσα νομίζουμε

Η επιστολή-διαμαρτυρία της Νάντιας Γιαννακοπούλου μπορεί και να κρύβει περισσότερα από όσα νομίζουμε Κύριο

14:00 - 14 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τον τελευταίο καιρό διακινούνται φήμες και σενάρια περί της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και του πώς αυτή θα εξελιχθεί. Αλλού αναφέρονται διάφορα για «μορατόριουμ», αλλού αναπτύσσονται θεωρίες περί προγραμματικής συμφωνίας, πάντως γεγονός είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες, μελετούν το πώς θα κάνουν κάποια στιγμή κάποια κίνηση, θέτοντας «προοδευτικά διλήμματα» στο ΚΙΝΑΛ.

Με αυτά στο φόντο, ήλθε και η διαρροή της πληροφορίας για την «κοινωνικού χαρακτήρα» συνάντηση Γείτονα – Φλαμπουράρη και η σεναριολογία φούντωσε για τα καλά.

Κατόπιν αυτών, η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στην Φώφη Γεννηματά.

Σε αυτήν περιέχονται σαφείς αιχμές για την τακτική της Χαριλάου Τρικούπη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για “μορατόριουμ” με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στη Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεις Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις».

Το ζήτημα είναι αν και κατά πόσον αυτή η επιστολή αποσκοπεί στο να «κάψει» τα σενάρια, αν εκφράζει ειλικρινή προβληματισμό ή αν εν τέλει είναι προάγγελος για άλλου τύπου κινήσεις της κ. Γιαννακοπούλου και ενδεχομένως και άλλων.

Πιθανώς να γνωρίζουμε σύντομα τις απαντήσεις.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.