ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ΚΙΝΑΛ σε τεντωμένο σχοινί

Το ΚΙΝΑΛ σε τεντωμένο σχοινί Κύριο

15:03 - 19 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με τα όσα συβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το γενικότερο μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα, για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται ένα ερώτημα: τι κάνει το ΚΙΝΑΛ-ΠαΣοΚ;

 

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι τώρα παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία για ανασύνταξη και εν πάση περιπτώσει για ένα ξεκαθάρισμα της πολιτικής του θέσης. 

 

Οι ίδιοι αυτοί επιμένουν και μάλλον βασίμως, ότι όποιος ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε και ότι το 8% των εκλογών δεν θέλει καν να ακούει περί συνεργασίας, συνομιλίας ή συνεύρεσης με τον Τσίπρα και τους λοιπούς. 

 

Συνεπώς, τι είναι αυτό που λείπει; Δυστυχώς, είναι η δυνατότητα χάραξης στρατηγικής και πολιτικής πρότασης. Όσο στο ΚΙΝΑΛ επιμένουν ότι δεν ετεροπροσοδιορίζονται, στην ουσία πέφτουν στην παγίδα και κάνουν ακριβώς αυτό. 

 

Το πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση φάνηκε από δύο γεγονότα. Αφενός, η διαρροή περί συνάντησης Φλαμπουράρη-Γείτονα προκάλεσε εσωκομματικές αναταράξεις, αφετέρου η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου με την οποία εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για την προσέγγιση, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες. 

 

Κατόπιν αυτών, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν συνεδριάσεις οργάνων, αρχής γενομένης από την ΚΟ. 

 

Και εν όψει συνδιάσκεψης του Μαρτίου, ο Θεός βοηθός…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.