ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πήγαν το Ναυάγιο στην Τουρκία, αλλά ο ΕΟΤ το ξαναέφερε στην θέση του

Πήγαν το Ναυάγιο στην Τουρκία, αλλά ο ΕΟΤ το ξαναέφερε στην θέση του Κύριο

12:28 - 20 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ως παραλία της Τουρκίας παρουσιαζόταν το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο γερμανικού τουριστικού προκατορείου και μάλιστα με τον πρωτότυπο τίτλο «Blaue Reise Türkei» (γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία).

 

 

Το γεγονός καταγγέλθηκε από έλληνα τουριστικό πράκτορα και κατόπιν αυτού ανέλαβαν δράση οι υπηρεσίες του ΕΟΤ, με παρεμβάσεις και διαβήματα προς το γερμανικό πρακτορείο. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και η ανάρτηση απομακρύνθηκε από την ιστοσελίδα του, ενώ στη συνέχεια ο γγ του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης ζήτησε την απόσυρση και των επίμαχων φυλλαδίων.

 

Πάντως έχει ένα ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την γενικότερη εκστρατεία τουριστικής προβολής που έχει εξαπολύσει η Τουρκία σε πολλά επίπεδα. Ακριβοπληρωμένες καταχωρήσεις σε έντυπα μεγάλης και παγκόσμιας επιρροής, επιστράτευση αστέρων του Χόλιγουντ κλπ., βλέπει πλέον κανείς με καταιγιστικούς ρυθμούς. 

 

Εμείς βέβαια έχουμε τον Τομ Χάνκς να μιλάει για την Ελλάδα και μάλιστα αφιλοκερδώς. Δεν είναι και λίγο.

 

Το θέμα όμως που θα αντιμετωπίσει η χώρα είναι, αφενός, πόσο τουρισμό ακόμη μπορεί να σηκώσει και μήπως έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού και, αφετέρου, πώς θα προσελκύσει άλλα είδη τουρισμού, ειδικών ενδιαφερόντων και οικονομικών δυνατοτήτων. 

 

Ως προς την μεταφορά του Ναυαγίου στα τουρκικά παράλια, επρόκειτο ούτως ή άλλως για γκάφα. Όσοι ενδεχομένως θα τσιμπούσαν από την διαφήμιση, θα το έψαχναν στην Τουρκία αλλά δεν θα το έβρισκαν…

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.