ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνά από το πρόσωπο του γραμματέα…

Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνά από το πρόσωπο του γραμματέα… Κύριο

13:52 - 21 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν δημοσίως ή παρασκηνιακώς στον ΣΥΡΙΖΑ, μία συζήτηση που θα αρχίσει να φουντώνει εν όψει συνεδρίου αφορά το πρόσωπο του επόμενου γραμματέα του κόμματος.

 

Είναι φανερό από όλες τις κουβέντες που ανταλλάσονται στις συνεδριάσεις και στις τηλεοράσεις, ότι ο Πάνος Σκουρλέτης δεν θα συνεχίσει από αυτήν την θέση. Ενδεχομένως να μην το θέλει και ο ίδιος, αφού όσα επιδιώκει και σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας ούτε θέλει ούτε μπορεί να τα υποστηρίξει. 

 

Οπότε το ερώτημα είναι «ποιος;». 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε αρχίσει να διακινείται η εκδοχή της απόλυτης πασοκοποίσης και της επιλογής, για συμβολικούς και όχι μόνο, λόγους κάποιου ανάμεσα στους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, αμφότεροι πρώην γραμματείς του ΠαΣοΚ. 

 

Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν προχωρεί. Είτε επειδή οι εσωτερικές αντιδράσεις θα είναι έντονες, είτε και επειδή τα δύο πρόσωπα είναι κόκκινο πανί για το ΚΙΝΑΛ - ΠαΣοΚ με το οποίο ο κ. Τσίπρας έτσι ή αλλιώς θα επιδιώξει να κάνει μία συζήτηση ακόμη και μόνο για λόγους τακτικής. 

 

Συνεπώς, επανέρχονται στην συζήτηση τα ονόματα των Νάσου Ηλιόπουλου, ενδεχομένως και ως επικρατέστερου, της Ρένας Δούρου, η οποία δεν έχει ρόλο, αλλά και της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία εσχάτως το έχει ρίξει στις παρεμβάσεις ιδεολογικο-φιλοσοφικού χαρακτήρα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.