ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η νέα «βόμβα» με τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια και η ανάγκη για οδηγίες

Η νέα «βόμβα» με τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια και η ανάγκη για οδηγίες Κύριο

14:05 - 23 Μαρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι για μία ακόμη φορά φανερό σε τι χώρα ζούμε, αν και οι συμπεριφορές είναι λίγο πολύ κοινές σε ολόκληρο τον πλανήτη και αναδεικνύονται με την επέλαση του κορονοϊού.

Σχεδόν παντού πρέπει να εξηγηθούν στοιχειώδη πράγματα με υπομονή και ψυχραιμία, από το ότι δεν συνωστιζόμαστε, δεν κάνουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν πάμε στις παραλίες και στα πάρκα, δεν πάμε εκδρομές και εξορμήσεις σε νησιά και χωριά, δεν κάνουμε γενικώς ό,τι μας καπνίσει, μέχρι το ότι δεν τρέχουμε να σηκώσουμε τα ράφια του σούπερ μάρκετ, τις προμήθειες φαρμακευτικού υλικού, ή τα αποθέματα ενός φαρμάκου, επειδή κάποιος είπε ότι εξετάζεται η αποτελεσματικότητά του. 

 

Το καινούργιο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι διάφοροι με πολύ περίεργη εγκεφαλική λειτουργία, έχουν αρχίσει να πετούν στο ύπαιθρο και όπου να ‘ναι, χρησιμοποιημένο προστατευτικό υλικό όπως μάσκες και γάντια, δημιουργώντας στην ουσία ένα υγειονομικό ναρκοπέδιο. 

 

Υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία, ιδιόμορφης ευφυίας, που ναι μεν δεν πετούν αυτά τα υλικά όπου να ‘ναι, αλλά προτιμούν να πετούν στις λεκάνες της τουαλέτας. 

 

Εξ αυτού του λόγου προφανώς η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρεται: «συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης να μην απορρίπτονται στις τουαλέτες χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικά υγρομάντηλα, γάντια μιας χρήσης ή ακόμη και μάσκες, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ατομικής φροντίδας και προστασίας από τον COVID-19. Τα προϊόντα αυτά δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, τα αντλιοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της». 

 

Είναι ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, αλλά χρειάζεται πάντα λίγη καθοδήγηση για τα απλά και καθημερινά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.