ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τi θα ισχύσει τελικά για τους άνω των 65 εξήγησε ο Γεραπετρίτης

Τi θα ισχύσει τελικά για τους άνω των 65 εξήγησε ο Γεραπετρίτης Κύριο

16:41 - 24 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σημαντικές και χρήσιμες διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει για τις ηλικίες άνω των 65, από την στιγμή που θα αρθούν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο Star, ανέφερε σχετικά: «Η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ώριμη, το απέδειξε, και είμαι περήφανος για το γεγονός ότι χωρίς να υπάρχει επιβολή – δεν ήταν τόσο ο καταναγκασμός που επέβαλε η ελληνική Πολιτεία, όσο η πειθώ στην οποία στηρίξαμε όλη μας την πολιτική – η κοινωνία συστρατεύθηκε και μπόρεσε να αντιδράσει αποτελεσματικά στον ιό

 

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και προκαταβολικές ανησυχίες και αντιδράσεις, ο κ. Γεραπετρίτης ανέερε: «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα: δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να υπάρξουν καταναγκασμοί για τις μεγαλύτερες ηλικίες, δεν πρόκειται να υποπέσουμε σε μιας μορφής ηλικιακό ρατσισμό». 

 

Όπως εξήγησε, θα υπάρξουν πολύ αυστηρές συστάσεις για τις ευάλωτες κατηγορίες. «Είναι προς όφελος και των συνανθρώπων μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας, να προφυλάσσονται, και για τον εαυτό τους και για τους υπόλοιπους ανθρώπους» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι θα υπάρχει ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης και αυτορρύθμισης της ίδιας της κοινωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.