ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οικονομικά του μπακάλικου

Οικονομικά του μπακάλικου Κύριο

13:27 - 20 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εχει επανειλημμένως διαπιστωθεί ότι τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάπως ανορθόδοξα, αν θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει έναν ήπιο χαρακτηρισμό. Ίσως γι’ αυτό βρίσκει εύκολα χρήματα και πλειοδοτεί τόσο εύκολα, εξαγγέλλοντας προγράμματα και μοιράζοντας δισεκατομμύρια, τα οποία μόνο αυτός ξέρει πού (δεν) υπάρχουν.

Εν όψει της νέας ανακοίνωσης του νέου προγράμματός του για τη Οικονομία, τα στελέχη του προφανώς και κάνουν υπολογισμούς ή τέλος πάντων θέλουν να εμφανίζονται έτσι. 

 

Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να φανερώνουν την αδυναμία τους να πλησιάσουν κάπως την πραγματικότητα, ή την ακόμη μεγαλύτερη αδυναμία τους να πείσουν ότι ξέρουν για τι ακριβώς μιλάμε. 

 

Ο Νίκος Παππάς είναι τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος. Και εν όψει των νέων, φιλόδοξων ανακοινώσεων, έκανε προσφάτως μία δήλωση που ξέφυγε κάπως από την δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτήν, αν η ύφεση είναι της τάξεως του 10%, τότε δεν επαρκούν για την αντιμετώπισή της μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, αλλά θα χρειαζόταν ένα ανάλογο ποσοστό. 

 

Πέραν του ανακριβούς του πράγματος, γιατί τα μέτρα είναι ήδη πολύ περισσότερα, ο υπολογισμός δείχνει ότι η σχέση με την άσκηση οικονομικής πολιτικής δεν είναι και πολύ καλή. Αλλο πράγμα η παραγωγή οικονομικού προϊόντος, άλλο πράγμα η αντιμετώπιση μίας κρίσης και άλλο πράγμα όροι και έννοιες, όπως η μόχλευση, οι πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης και των επενδύσεων κλπ.

 

Πάντως ο κ. Παππάς, θεώρησε καλό να διατυμπανίσει την θεωρία του και μέσω twitter:

 

{https://twitter.com/nikospappas16/status/1262291658969923584;}

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 20 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.