ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης στην πρώτη πρόβα του Εθνικού

Ο Μητσοτάκης στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Κύριο

11:01 - 22 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εγινε μεγάλη συζήτηση - και δικαιολογημένα - για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο, και ειδικώς των παραστατικών τεχνών, που είναι από τους χειρότερα πληττόμενους κλάδους από την πανδημία.

Η αλήθεια είναι ότι τα αντανακλαστικά δεν ήταν τα ταχύτερα δυνατά, όμως έπειτα από συνεχείς επικοινωνίες και συνεργασίες των αρμοδίων με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου, λήφθηκαν κάποιες πρώτες αποφάσεις και ετοιμάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο παρέμβασης, εν όψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου. 

 

Θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει και ενδιαφέρον και μέριμνα για τον χώρο, ο Πρωθυπουργός έκανε την Πέμπτη μία συμβολική κίνηση: παρέστη στην πρώτη πρόβα, στην πρώτη ανάγνωση της παράστασης «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου. 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους συντελεστές και είπε μεταξύ των άλλων ότι η τέχνη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανόνες αγοράς, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει αναπτυξιακά τον πολιτιστικό πλούτο της, ενισχύοντας παράλληλα την παιδεία. 

 

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται σταθερά για το ενδεχόμενο προσέλκυσης παραγωγών από το εξωτερικό και συμπλήρωσε ότι και οι τέχνες μπορούν να επωφεληθούν από το αναβαθμισμένο προφίλ της χώρας μας. 

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Λιγνάδης, τόνισε ότι το ανέβασμα των «Περσών» στην Επίδαυρο θα αποτελέσει και την πρεμιέρα της επανέναρξης του δραματικού θεάτρου στην χώρα μας: «Είναι η πρώτη πρόβα που κάνουμε, δύο ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης. Ίσως να είμαστε η πρώτη χώρα, η πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο, η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος που ανοίγει τα θερινά φεστιβάλ στον τόπο που γεννήθηκε το αρχαίο δράμα», είπε.

 

Η πρεμιέρα των «Περσών» είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.