ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο βασικός λόγος για τον οποίο ανοίγουν τα δημοτικά

Ο βασικός λόγος για τον οποίο ανοίγουν τα δημοτικά Κύριο

09:43 - 25 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τελικά ελήφθη και η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, να μην αποτελέσει αυτό αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση βάσει της σχετικής εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Όπως δηλαδή είχε λάβει και όλες τις προηγούμενες. 

 

Τα επιδημιολογικά στοιχεία προφανώς και επέτρεψαν κάτι τέτοιο, από εκεί κι έπειτα, υπάρχουν απόψεις υπέρ και απόψεις κατά. 

 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοχεία, έως και τώρα, η πρώτη φάση επαναλειτουργίας των σχολείων με τις μεγαλύτερες τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, έδειξε ότι προχωρεί ικανοποιητικά και τα μέτρα τηρούνται από ικανοποιτικά, έως και απολύτως. 

 

Το ζητούμενο τώρα είναι κατά πόσον αυτά μπορούν να ισχύσουν και για τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών. 

 

Η λογική λέει ότι με την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και με την σχολαστική επιτήρηση των δασκάλων, το «πείραμα» μπορεί να πετύχει και στο δημοτικό. 

 

Ωστόσο, φαίνεται πως είναι κάτι άλλο που επέδρασε καταλυτικά στην λήψη της απόφασης: η δοκιμή αυτού του του τρόπου λειτουργίας και η προσαρμογή των παιδιών σε αυτήν. 

 

Κατά τα φαινόμενα δηλαδή, πρόκειται για μια προετοιμασία εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς. Ούτως ή άλλως, με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο και κρίθηκε ότι εν όψει του αναμενόμενου, επόμενου κύματος της πανδημίας, ήταν καλύτερο τα παιδιά να έχουν εκπαιδευτεί εγκαίρως...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.