ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσιόδρας… «πάει» Ευρώπη

Ο Τσιόδρας… «πάει» Ευρώπη Κύριο

11:59 - 01 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εγινε παγκοσμίως γνωστός και είναι αντικειμενικά η προσωποποίηση της επιτυχίας της Ελλάδας στην διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Τώρα - και έπειτα από δυόμισι μήνες καθημερινής και εντατικής προσπάθειας, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, «πάει Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας θα είναι ο πρώτος προσκεκλημένος της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο των δημόσιων διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνονται, υπό τον τον τίτλο: «Συζητώντας με…». 

 

Την σχετική ενημέρωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του, το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων είναι, ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

 

 

Το θέμα της συζήτησης με τον κ. Τσιόδρα είναι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». 

 

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα γίνει στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube και από τη σελίδα της Προεδρίας στο Facebook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.