• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στις ΗΠΑ μπορούν να είναι ήσυχοι: το ΠΑΜΕ είναι μαζί τους Κύριο

05:27 - 02 Ιουν 2020
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, ώρες ώρες επιδεικνύει μία ιδιότυπη αίσθηση του χιούμορ. Θυμόμαστε κάποια στιγμή που είχε οργανώσε συνδικαλιστική… εκδρομή προκειμένου να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο καζίνο του Μονακό. Ομολογουμένως, μία κίνηση με μία κάποια φαντασία…

Τώρα, με αφορφή τα όσα εξελίσσονται στις ΗΠΑ με αφορμή την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, το ΠΑΜΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση-ανάλυση. 

 

Σε αυτήν λέει πολλά και αναμενόμενα, αλλά υπάρχει και κάτι ιδιαίτερο. Όπως αναφέρεται: «Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών».

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

 

 

«Η δολοφονία του George Floyd ήταν μια ακόμη στις χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό είτε από τη φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.

Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Η αξιοποίηση των εξελίξεων από τα αστικά κόμματα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα, δείχνει την υποκρισία και την ευκαιριακή τους εκμετάλλευση για να αποπροσανατολίσουν από το ότι η πολιτική όλων τους θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η πολιτική των πολέμων και της σφαγής λαών στο εξωτερικό, της φτώχειας, της καταπίεσης στο εσωτερικό.

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και τον ρατσισμό, για έναν κόσμο που εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση»

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 01 Ιουν 2020
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman