ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Χαρδαλιάς δεν κοιμάται ποτέ

Ο Χαρδαλιάς δεν κοιμάται ποτέ Κύριο

11:53 - 04 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο δύσκολο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας. Μπορεί η χαλάρωση των μέτρων να έχει προχωρήσει έως τώρα ικανοποιητικά και με το προηγούμενο της αποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας, να είναι περιορισμένα τα κρούσματα, ωστόσο η ισορροπία είναι εξαιρετικά λεπτή.

Μια πτήση που έφτασε από το Κατάρ με τράνζιτ επιβάτες από το Πακιστάν έδειξε πόσο δύσκολο είναι να «στεγανοποιηθεί» η χώρα και να υπάρχει διεθνής συντονισμός στους ελέγχους. Και ένα ενδημικό ξέσπασμα στην περιοχή της Ξάνθης, φανέρωσε τι σημαίνει στην πραγματικότητα όταν λέγεται ότι «ο ιός είναι ακόμη εδώ». 

 

Με αυτές τις αφορμές χτύπησε συναγερμός, κινητοποιήθηκαν υγειονομικοί μηχανισμοί και διαδικασίες της Πολιτικής Προστασίας, έγιναν συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις μεταξύ Χαρδαλιά, Τσιόδρα και συναρμοδίων. 

 

Φανερώνεται όμως και κάτι άλλο. Το εξαιρετικά δύσκολο και βαρύ έρχο που έχει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ενώ εξακολουθεί να σχολείται με τον κορονοϊό, έχει να κάνει με πλημμύρες από τις πρόσφατες καταιγίδες, σε λίγο θα έχει να παρακολοθεί και τις πυρκαγιές, για τις οποίες θα πρέπει να είναι όλοι προετοιμασμένοι, καθώς για το καλοκαίρι προμηνύονται μικρότεροι οι μεγαλύτεροι καύσωνες. 

 

Τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει και να συντονίσει ο Χαρδαλιάς; Αν δεχθούμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιμάται κιόλας, το έργο είναι εξαιρετικά σύνθετο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.