ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καλά τα λέει ο Γερουλάνος για τον «Περίπατο» του Μπακογιάννη

Καλά τα λέει ο Γερουλάνος για τον «Περίπατο» του Μπακογιάννη Κύριο

12:43 - 19 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα σχέδια, ως γνωστόν, είναι πάντοτε καλά και ωραία. Ή τέλος πάντων, τις περισσότερες φορές. Ωραίο ακούγεται υπό αυτήν την έννοια και το σχέδιο εκτεταμένης πεζοδρόμησης της Αθήνας, που έχει τον επικοινωνιακό, κάπως ψυχαναγκαστικό τίτλο, «Ο Μεγάλος Περίπατος».

 

Πλην όμως, όλα κρίνονται στην εφαρμογή. Αν π.χ. ο Περίπατος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότα, αν όντως υπήρχαν τόσο πολλοί καταπιεσμένοι προδηλάτες στο κέντρο, που τώρα θα πλημμυρίσουν την Πανεπιστημίου, αν τα χρώματα με τα οποία βάφονται τα πεζοδρομημένα οδοστρώματα είναι τα ενδεδειγμένα και πάντως αν βελτιώνουν ή επιδεινώνουν την εικόνα της πόλης και τόσα άλλα. 

 

Μία διάσταση του ζητήματος ανέδειξε ο Παύλος Γερουλάνος, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και σήμερα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ». 

 

Αν και όπως είπε δεν έχει επί της αρχής αντίρρηση με το σχέδιο, επισήμανε μία κρίσιμη λεπτομέρεια: Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι χρειάζεται πιο σωστός συντονισμός με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης να φτάνει στο κέντρο.

 

«Δεν έχει λογική να ανοίγεις το κέντρο στον πεζό, αλλά να μην τον αφήνεις να φτάσει εκεί», είπε και υπογράμμισε ότι «ο πεζός πρέπει να ανέβει πολύ στις προτεραιότητες, όπως οι ΑμεΑ, έναντι του αυτοκινήτου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.