ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

15:53 - 22 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν μιλάμε για επικοινωνιακό ναυάγιο, τότε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων είναι ένα μνημείο. Όχι μόνο δεν πέτυχε τον στόχο του και συγκέντρωσε τον θαυμασμό μόνο του Πολάκη και των λοιπών, αλλά ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμη και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

Αφορμή το λογοπαίγνιο με τον Μωυσή, το οποίο ερέθισε ευαίσθητες χορδές και όλα έγιναν ακόμη χειρότερα από τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σατιρικό σποτ. 

Όλα αυτά προκάλεσαν την αποδοκιμασία από το ΚΙΣΕ, το οποίο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

 «Όταν είδαμε το πολιτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «Πόσο κοστίζει ο Μωϋσής;» , αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που συνέβαλλε καθοριστικά στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού, να αναπαράγει αντισημιτικά στερεότυπα για την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του, συνδέοντας το όνομα του Μωυσή με τα χαρτονομίσματα που πέφτουν ως «μάνα εξ ουρανού».

Τρεις ημέρες μετά την προβολή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του διότι -παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ και η μόνη αντίδρασή του ήταν απλά να το χαρακτηρίσει ως «σατιρικό».

Σε μια εποχή όπου θεωρίες συνομωσίας απειλούν την αρμονική συμβίωση των πολιτών μιας κοινωνίας, η αναπαραγωγή στερεοτυπικών μύθων - και μάλιστα από ένα πολιτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- καλλιεργεί το θυμικό των οπαδών της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει ότι το σποτ αυτό ήταν τουλάχιστον ατυχές και θα το αποσύρει από τη δημόσια αντιπαράθεση.

Ελπίζουμε ότι όλοι θα αποφύγουν τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων και μορφών – και μάλιστα με αρνητική διάσταση – διότι η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της οιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020»

Πολύ επιτυχημένη η επιλογή τελικά και μάλλον στην Κουμουνδούρου θα αρχίσουν να αναζητούν τους υπαίτιους του ναυαγίου…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.