ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Να γιατί δεν ανησυχούν στην κυβέρνηση για τα εισαγόμενα κρούσματα

Να γιατί δεν ανησυχούν στην κυβέρνηση για τα εισαγόμενα κρούσματα Κύριο

10:56 - 02 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εχει προκαλέσει πολλές απορίες και συζητήσεις, σε κάποιο βαθμό και ανησυχία, το άνοιγμα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Παρά ταύτα, οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύουν μία αξιοσημείωτη ψυχραιμία, που σε κάποιους προξενεί εντύπωση.

Είναι δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι από την απόλυτη επαγρύπνηση και τους ελέγχους, έχουν όλοι περιπέσει σε κατάσταση αδιαφορίας. 

 

Κάτι άλλο συμβαίνει. Τι είναι αυτό;

 

Είναι το περιβόητο PLF, που σημαίνει Passenger Locator Platform. Πρόκειται για το έντυπο το οποίο υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 48 ώρες προτού αφιχθούν στην χώρα, ώστε να λάβουν το γνωστό barcode. Αυτό για το οποίο γκρινιάζουν οι Γερμανοί. 

 

Με βάση το έντυπο αυτό, οι ελληνικές αρχές βλέπουν την περιοχή προέλευσης και το αεροδρόμιο αναχώρησης του επιβάτη, καθώς και το πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό του. Διαμορφώνεται έτσι ένα προφίλ του μελλοντικού επισκέπτη της χώρας. 

 

Το σύστημα περιέχει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, ούτως ώστε τα στοιχεία που το τροφοδοτούν να μετατρέπονται σε μαθηματικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στις αρχές και ειδικά στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ να αποφασίζουν ποιον επιβάτη θα υποβάλουν σε τεστ και από ποια πτήση. 

 

Με αυτόν τον τρόπο διενεργούνται οι απολύτως στοχευμένοι έλεγχοι και εγκαταλείπονται οι τυχαίοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν υψηλό βαθμό ρίσκου. 

 

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό. Και σε αυτό οφείλεται η ψυχραιμία της ηγεσίας της κυβέρνησης και των λοιπών υπευθύνων ενόψει των επόμενων εβδομάδων. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.