ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η βόλτα της Σουηδέζας τουρίστριας στην Αθήνα δείχνει πολλά για το ρίσκο του τουρισμού

Η βόλτα της Σουηδέζας τουρίστριας στην Αθήνα δείχνει πολλά για το ρίσκο του τουρισμού Κύριο

12:28 - 04 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το περιστατικό με την Σουηδέζα τουρίστρια που εντοπίστηκε να μην τηρεί την 24ωρη καραντίνα, όπως προβλέπεται για όσους ελέγχονται κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και να βολτάρει στους δρόμους της Αθήνας, δείχνει πόσο περίπλοκη και ευαίσθητη είναι η διαδικασία ελέγχου του κορωνοϊού, με το άνοιγμα του τουρισμού.

 

Δεν είναι λοιπόν μόνο το αν διενεργούνται τεστ, πόσα και σε ποιες πτήσεις, αλλά και το αν οι υποβληθέντες σε αυτά τηρούν τα προβλεπόμενα, τι γίνεται αν δεν τα τηρήσουν, πώς εντοπίζονται και τι ποινές επιβάλλονται. Επίσης, καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι προστίθεται και φόρτος στις υπηρεσίες, καθώς θα πρέπει να ιχνηλατηθούν και οι επαφές της τουρίστριας κατά την διάρκεια της αμέριμνης κατά τα άλλα βόλτας της. 

 

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, προβλέπεται το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, οπότε η Σουηδέζα επισκέπτρια μάλλον θα έχει μετανιώσει πικρά την εκ μέρους της περιφρόνηση των μέτρων. 

Με την έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως όμως, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ριψοκίνδυνο βήμα είναι αυτό του τουρισμού. 

 

Παρά ταύτα, η αυστηρή τήρη των μέτρων και η επιβολή τους σε όλους ανεξαιρέτως, είναι αφενός υποχρέωση και αφετέρου μία ακόμη ευκαιρία για την χώρα μας. Μπορεί έτσι να αλλάξει η εντύπωση του ξέφραγου αμπελιού και μαζί με αυτή και πολλά άλλα, σε πολλά πεδία και επίπεδα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.