ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γεωργιάδης λέει ότι «δεν αλλάζει τίποτε» με την αναβάθμιση Παπαθανάση. Είναι όμως έτσι;

Ο Γεωργιάδης λέει ότι «δεν αλλάζει τίποτε» με την αναβάθμιση Παπαθανάση. Είναι όμως έτσι; Κύριο

13:43 - 06 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλές αναλύσεις έγιναν, οι περισσότερες με προφανή βάση, για την είσοδο του Πάνου Τσακλόγλου στην κυβέρνηση και το τι (θα μπορούσε να) σημαίνει η επιστράτευση άλλου ενός τεχνοκράτη με κεντροαριστερή πολιτική προέλευση.

Παρά ταύτα, μία άλλη επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι μάλλον ένα σαφές μήνυμα με αποδέκτες στο εσωτερικό της ΝΔ. 

 

Η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μόνο τυχαία δεν είναι. Η ανάθεσή μάλιστα σε αυτό του χαρτοφυλακίου για τις ΣΔΙΤ και τις επενδύσεις και η απευθείας πλέον αναφορά του στον Πρωθυπουργό και όχι στον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, κάτι σημαίνει. Τόσο για τις ισορροπίες που θέλει να διαμορφώσει ο κ. Μητσοτάκης, όσο και για το πολιτικό σκέλος και το μήνυμα προς τον υπερδραστήριο και φιλόδοξο κ. Γεωργιάδη. 

 

Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης άθελά του(;) πάντως, δεν έκρυψε την ενόχλησή του, διαψεύδοντάς την. Χαρακτήρισε «χαζομάρες» τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί δικής του υποβάθμισης, είπε (ΣΚΑΪ) πόσο αγαπημένοι είναι με τον κ. Παπαθανάση ενώ προσέθεσε ότι «δεν αλλάζει απολύτως τίποτε». 

 

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσπωπος Στέλιος Πέτσας άλλα είχε πει ανακοινώνοντας τις αλλαγές την προηγούμενη Τρίτη. Προφανώς και κάτι αλλάζει όταν «με τις επιλογές του (ο Πρωθυπουργός) υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος». 

 

Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα ο κ. Παπαθανάσης ήταν ένας πολύ σημαντικός «doer» στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το αν «δεν αλλάζει απολύτως τίποτε», όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης θα το δούμε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.