ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα κρούσματα στα νησιά, η μη δημοσιοποίηση και η έκκληση Μητσοτάκη

Τα κρούσματα στα νησιά, η μη δημοσιοποίηση και η έκκληση Μητσοτάκη Κύριο

12:38 - 14 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ανησυχία της ηγεσίας της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν κρύβεται, έστω και αν πολλά μπορούν να αναφερθούν για το πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό και πώς (ή αν) θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι διαφορετικό.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής με θέμα την λήψη κάποιων νέων μέτρων (στην πραγματικότητα, αυστηροποίηση όσων ήδη ισχύουν), αίσθηση προξένησε πάντως μία φράση του Πρωθυπουργού. 

 

«Εχουμε σήμερα ενδείξεις για διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέστησε την προσοχή όλων στην τήρηση κάποιων μέτρων εν όψει της επιστροφής χιλιάδων παραθεριστών στα αστικά κέντρα.

 

Τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός προφανώς και βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, τη στιγμή που όλοι έχουν δει τι επικρατεί σε νησιά και πόσο (δεν) τηρούνται τα αναγκαία μέτρα. 

 

Το περίεργο όμως είναι ότι έως και τις προηγούμενες ημέρες, τα στοιχεία που ανακοινώνονταν από τον ΕΟΔΥ, άλλη εικόνα φανέρωναν, δηλαδή έξαρση κρουσμάτων στα αστικά κέντρα και κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι στα νησιά. 

 

Αν λάβει κανείς υπόψη και την δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ότι είναι κεντρική επιλογή η μη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς, εύκολα καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.