ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Λύνεται το «κορονο-μυστήριο» της Πάρου

Λύνεται το «κορονο-μυστήριο» της Πάρου Κύριο

12:05 - 19 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το καλοκαίρι προχωρεί και εξελίσσεται σε μία περίοδο μεγάλης αγωνίας, όπου η έννοια του «ασφαλούς τουρισμού» αποδεικύνεται σχεδόν κενή νοήματος.

Οι απορίες των τελευταίων ημερών είναι πολλές και μεγάλο μέρος τους εντοπίζεται στο τι ακριβώς συμβαίνει στην Πάρο και την Αντίπαρο, τι (δεν) γίνεται στη Μύκονο ή και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων και άλλων περιοχών της χώρας. 

 

Ως προς το ότι σε Πάρο και Αντίπαρο έχει ανακοινωθεί δυσανάλογα μικρός αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τα μέτρα που επιβλήθηκαν, μία εξήγηση δίδεται από κάποια νέα στοιχεία. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, περισσότερα από 120 διαπιστωμένα κρούσματα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου σε διάφορες περιοχές της χώρας, είχαν αμέσως πριν ταξιδέψει στα δύο νησιά των Κυκλάδων. 

 

Από τις ιχνηλατήσεις δε προέκυψε ότι εστίες υπερμετάδοσης του ιού ήταν δύο συγκεκριμένα μπάρ της Νάουσας και ένα της Αντιπάρου, στα οποία και επιβλήθηκαν κυρώσεις με διακοπή της λειτουργίας τους. 

 

Ευνόητο είναι βέβαια ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Πάρο, απλώς το νησί έχει εν προκειμένω την «ατυχία» να είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της σεζόν. 

 

Την ίδια στιγμή πάντως στην Μύκονο, την Τρίτη εντοπίστηκαν 17 νέα κρούσματα του ιού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.