ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένας «χριστιανός» δεν έλεγξε τις μάσκες;

Ένας «χριστιανός» δεν έλεγξε τις μάσκες; Κύριο

10:48 - 15 Σεπ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Θα πείτε, έχουμε ένα σωρό προβλήματα, με το μέγεθος της μάσκας θα ασχολούμαστε; Ωστόσο, το ζήτημα που προέκυψε έχει πράγματι ανησυχητικές προεκτάσεις...

Η επιστροφή στα σχολεία συζητήθηκε, σχολιάστηκε και έγινε αντικείμενο πολιτικών συγκρούσεων. Μάσκες, τμήματα, μαθητές, θρανία, κανόνες ασφαλείας.

Υποτίθεται ότι έγινε ένας λεπτομερής σχεδιασμός και συζήτηση σε βάθος σχετικά με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά κλπ. Τελικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει και μάσκες στα παιδιά, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες και εκεί που νόμιζε ότι ξεπέρασε όλες τις "παγίδες" που έστηνε η αντιπολίτευση, έπεσε μόνη της σε μία άλλη.

Στην παγίδα της τεράστιας μάσκας, που η ίδια δικαιολογεί λέγοντας πως έγινε λάθος συνεννόηση στην παραγγελία. "Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και να το δεχθούμε αυτό. Αλλά δεν βρέθηκε ένας "χριστιανός" να τσεκάρει τις μάσκες πριν αυτές διανεμηθούν στα παιδιά. Ένας υπάλληλος της Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, που ήταν υπεύθυνη για τη διαδικασία. Ένας υπάλληλος των δήμων που είχαν την ευθύνη να παραλάβουν και να μοιράσουν τις μάσκες...

Επιμένουμε πως το βασικό είναι να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αποσυμφόρηση των τάξεων, αλλά δεν γίνεται να μη σχολιάσουμε και το θέμα με τις μάσκες, που δείχνει πως όταν κάποιοι ανησυχούν και εργάζονται σκληρά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάποιοι άλλοι αδιαφορούν προκλητικά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.