ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο «αμετάληπτος» καθηγητής Δερμιτζάκης και τα αυτονόητα για τη Θεία Μετάληψη εν μέσω πανδημίας

Ο «αμετάληπτος» καθηγητής Δερμιτζάκης και τα αυτονόητα για τη Θεία Μετάληψη εν μέσω πανδημίας Κύριο

09:40 - 16 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έπειτα από μεγάλο προβληματισμό και πολλές συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις προσπαθεί να τηρήσει ισορροπίες ως προς τη λήψη νέων μέτρων για την πανδημία, μία παρέμβαση του καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, έρχεται να ταράξει τα νερά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε εμφατικά ότι δεν μπορεί όταν λαμβάνονται μέτρα για διάφορους κλάδους και δραστηριότητες, να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εκκλησίες και ειδικά για τη Θεία Μετάληψη. 

 

Όπως σημείωσε, αυτό που τον ανησυχεί είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων σε μεγάλες ηλικίες, οι οποίες κατά κανόνα είναι εκείνες που συνωστίζονται στις εκκλησίες. 

 

Κατά την άποψη του, η κατάργηση της Θείας Μετάληψης ή πάντως κάποιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τελείται το μυστήριο, είναι επιβεβλημένες, ενώ μίλησε και για ατολμία ως προς την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων. 

 

Τόνισε δε ότι δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει το θέμα και με εκπροσώπους της Εκκλησίας, οι οποίοι όπως είπε, τον έχουν χαρακτηρίσει «αμετάληπτο και ακοινώνητο»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.