ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μαρκουλάκης ή Τσιόδρας;

Μαρκουλάκης ή Τσιόδρας; Κύριο

13:19 - 18 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σημεία των καιρών, απώλεια του μέτρου, έλλειψη συναίσθησης ή μία κάποια έπαρση, πέραν του δικαιολογημένου; Όπως και να έχει, η «αποκάλυψη» ότι ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης «παρενέβη» στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να μην ληφθούν μέτρα για τις πληρότητες στα θέατρα, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, ανοίγει ένα ζήτημα: Ποιος εισηγείται τι και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις της ηγεσίας της κυβέρνησης.

Η ιστορία ξεκίνησε με μία ανάρτηση του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη, στην οποία αναφερόταν ότι θα πρέπει να ευχαριστούν οι άνθρωποι του θεάτρου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την παρέμβασή του, ώστε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα στα θέατρα.

Ο Μαρκουλάκης απάντησε από την ίδια πλατφόρμα, δίχως να διαψεύδει ότι όντως παρενέβη: «Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών».

Είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει κάποιο θέμα, ειδικά αν σταθεί κάποιος στο «ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών».

Βέβαια όλοι αυτοί μάλλον βιάστηκαν, καθώς λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εκτός και αν σε αυτές δεν περιληφθούν τα θέατρα…

 

xwmenides markoulak

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.