ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα ελληνοτουρκικά ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στη… Γερμανία

Τα ελληνοτουρκικά ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στη… Γερμανία Κύριο

12:38 - 22 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εξαιρετικά σύνθετο και πολυδιάστατο θέμα είναι ως γνωστόν η ελληνο-τουρκική ένταση και κατά πώς φαίνεται, έχει αρχίσει να επιδρά πολιτικά και σε άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία. 

 

Την στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Μέρκελ, με το καπέλο και της προεδρεύουσας στην ΕΕ, αναλαμβάνει κάποιον διαμεσολαβητικό ρόλο, ο Βαυαρός επικεφαλής του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, επιτίθεται (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες) μέσω συνέντευξής του στην Die Welt, στον (σοσιαλδημοκράτη) ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. Όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Μάας εμφανίστηκε ως ουδέτερος διαμεσολαβητής. Από ευρωπαϊκή σκοπιά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, η Γερμανία οφείλει να εκπροσωπεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα». 

 

Οφείλει κανείς να έχει υπόψη, ότι κάποια από αυτά λέγονται και επειδή στη Γερμανία ξεκινά η τελευταία περίοδος διακυβέρνησης Μέρκελ, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2021. 

 

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Χριστιανοκοινωνιστής κ. Βέμπερ, δεν έχει και πολύ άδικο στα όσα λέει. Όσο και αν θέλει να διαμεσολαβήσει το Βερολίνο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, η (επιθετική) Τουρκία όχι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.