ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όλα έτοιμα για την υποδοχή του ζεύγους Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη στα Χανιά

Όλα έτοιμα για την υποδοχή του ζεύγους Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη στα Χανιά Κύριο

12:41 - 28 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλαπλώς σημαντική θεωρείται και είναι η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα το πρωί, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και η συνέχεια περιλαμβάνει την μετάβαση στην Κρήτη.

Ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν είναι προσκεκλημένοι και θα φιλοξενηθούν στη οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων. Εν όψει αυτού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα βρίσκονταν εκεί από νωρίς τη Δευτέρα, επιβλέποντας όλες τις προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο προς τιμήν του ζεύγους Πομπέο.

Προφανώς, το ιδιωτικό σκέλος της επίσκεψης και η κατ’ ιδίαν επαφή του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Πομπέο φανερώνει ότι η επίσκεψη είναι κάτι περισσότερο από μία τυπική διαδικασία και πάντως υπογραμμίζει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η οικία Μητσοτάκη υποδέχεται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Μεταξύ όλων των άλλων, ο αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε φιλοξενηθεί εκεί το 1991, αλλά και μετά τη λήξη της θητείας του το 1994.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.