ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κλείσιμο της εστίασης στις 10:00; Το σκέφτονται αλήθεια;

Κλείσιμο της εστίασης στις 10:00; Το σκέφτονται αλήθεια; Κύριο

04:14 - 03 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η υπόνοια του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για το ενδεχόμενο να κλείνει η εστίαση από τις 10:00 (αντί για τις 12:00 που κλείνει τώρα), προξενεί πολλές και μάλλον εύλογες απορίες.

Κατ’ αρχάς, επειδή προέρχεται από τον υπουργό Ανάπτυξης. Είναι εκείνος που προ ημερών είχε δηλώσει ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα lockdown, ενώ όπως θυμόμαστε είχε καταβάλλει τόσες προσπάθειες τον περασμένο Μάιο (με τις μεζούρες στα καφενεία και τα εστιατόρια), ώστε να ανοίξει η εστίαση όσο πιο νωρίς γινόταν. Το κλείσιμο των εστιατορίων στις 10:00 θα είναι όμως κάτι σαν lockdown για το συγκεκριμένο κλάδο.

Εν συνεχεία, επειδή όλοι κατανοούν ότι τον χειμώνα έτσι κι αλλιώς τα εστιατόρια δίχως εξωτερικούς χώρους, πολύ δύσκολα θα λειτουργήσουν και ακόμη πιο δύσκολα θα γεμίσουν. Aν κλείνουν και όλα τα υπόλοιπα από τις 10:00, μάλλον δεν θα έχει καν νόημα η λειτουργία τους.

Και εν τέλει, κάτι άλλο που προξενεί απορία είναι το εξής: Αν το ζητούμενο είναι να μην μαζεύεται ο κόσμος στις πλατείες, τι επιτυγχάνει κανείς με το κλείσιμο της εστίασης στις 10:00; Το πιθανότερο είναι, να μαζεύονται όλοι νωρίτερα στις πλατείες.

Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί λογική, είναι ο υπουργός Ανάπτυξης να θέλει να αλλάξει τα διατροφικά ωράρια των Ελλήνων, δεδομένου ότι είναι πολύ υγιεινότερο να τρώει κάποιος νωρίς...

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.