ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μία πρώτη, σαφής γερμανική στήριξη στην Ελλάδα

Μία πρώτη, σαφής γερμανική στήριξη στην Ελλάδα Κύριο

12:53 - 13 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε προφανώς δύσκολη θέση έχει περιέλθει η γερμανική κυβέρνηση, έπειτα από τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.

Εχοντας παίξει – δίχως μεγάλη επιτυχία – τον ρόλο του διαμεσολαβητή και στην ουσία τηρώντας ίσες αποστάσεις, με την ελπίδα ότι έτσι θα έφερνε την Αθήνα και την Αγκυρα στο τραπέζι του διαλόγου, βλέπει τώρα τον Ερντογάν να τινάζει τα πάντα στον αέρα.

Κατόπιν αυτού, ο γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας κάνει την Τρίτη ένα ταξίδι - αστραπή σε Αθήνα και Λευκωσία, ενώ ματαίωσε την μετάβαση του στην Αγκυρα την Τετάρτη.

Αναγκαστικά δε, άλλαξε και την αιτιολόγηση του ταξιδιού, δηλώνοντας πριν την αναχώρησή του από το Βερολίνο (φωτ.): «Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι εταίροι μας στην ΕΕ. Μεταβαίνω σήμερα στη Λευκωσία και στην Αθήνα, ώστε να διαβεβαιώσω για την πλήρη αλληλεγγύη μας και ως προεδρεύουσα χώρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, όπου θα φανεί πόσο «πλήρης» είναι η γερμανική αλληλεγγύη και αν θα αλλάξει επιτέλους στάση το Βερολίνο έναντι του Ερντογάν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.