• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συμμετέχει στην Πρωτοβουλία 1821-2021 Κύριο

14:51 - 15 Οκτ 2020
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσαν την Πέμπτη τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Η νέα αυτή σύμπραξη, μετά και τη συμμετοχή και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, διατηρεί και ενισχύει το πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας των μεγάλων κοινωφελών, επιστημονικών και πολιτιστικών Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία σύμπραξη φορέων του ιδιωτικού τομέα, είναι αυτοχρματοδοτούμενη και δεν σχετίζεται με την επιτροπή Ελλάδα 2021 υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Κάθε Ίδρυμα και η Τράπεζα διατηρούν τη φυσιογνωμία, την αυτονομία και τους στόχους τους και στηρίζουν δράσεις στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας», οι οποίες συνδέονται με αυτούς. Όμως, όλοι οι φορείς θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ένα παράδειγμα ενότητας. 

Πολλές από τις δράσεις της Πρωτοβουλίας βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη (εκδόσεις, ερενητικά προγράμματα, υποτροφίες κ.ά.), ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υλοποίηση και των εκδηλώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες θα διεξαχθούν διαδικτυακά, εξ αιτίας των επιδημιολογικών συνθηκών. (Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων της Πρωτοβουλίας 21, τον Ιανουάριο του 2020).

Η «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας των εξής φορέων και Ιδρυμάτων: Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,  Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Παιδείας & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ίδρυμα Ωνάση. 

Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος της Επανάστασης θα πρέπει να αποτελέσει μία αφορμή εθνικού αναστοχασμού, με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Με αυτό το πνεύμα σχεδιάστηκαν και προετοιμάστηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια δράσεις και εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την τριετία 2020-2022.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 15 Οκτ 2020
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman