ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί έπρεπε να παρέμβει ο Μητσοτάκης για τα αυτονόητα στους αγώνες ποδοσφαίρου;

Γιατί έπρεπε να παρέμβει ο Μητσοτάκης για τα αυτονόητα στους αγώνες ποδοσφαίρου; Κύριο

14:37 - 20 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ενώ είναι φανερό ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στην χώρα μας, τα όσα συνέβησαν με τις αποφάσεις για την (μη) επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, προξενούν αν μη τι άλλο εντύπωση.

Υποτίθεται ότι επί ημέρες, οι αρμόδιοι της Super League, του υπουργείου Αθλητισμού, της Πολιτικής Προστασίας και μαζί τους η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επεξεργάζονταν ένα σχέδιο και είχαν καταλήξει στην απόφαση της μερικής επιστροφής φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η απόφαση ωστόσο ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε: «Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων, έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Προφανώς και αυτά είναι τα ορθά και τα δέοντα, καθώς δεν είναι δυνατόν να συζητάς αν θα κλείσεις τα … περίπτερα, ή τα εστιατόρια και να επιτρέπεις την συνάθροιση κάποιων εκατοντάδων ή χιλιάδων ανθρώπων στα γήπεδα. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο το γιατί έπρεπε να παρέμβει ο Πρωθυπουργός ώστε να αποφασιστούν τα αυτονόητα και προφανή. Και πάντως, σε (παρα)πολιτικό επίπεδο, μάλλον ο κ. Αυγενάκης συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που δεν φαίνεται να λαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία από το Μέγαρο Μαξίμου…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.