ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Podcast Πατέλη για το δικό του coming out

Podcast Πατέλη για το δικό του coming out Κύριο

18:45 - 25 Οκτ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε μία ασυνήθιστη, αλλά σημαντική για πολιτικό στην Ελλάδα, "εξομολόγηση", ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

"Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης έχουν κατά κάποιον τρόπο μία υποχρέωση να βοηθήσουν και αυτούς που είναι σε πιο μειονεκτική θέση", σημείωσε σε podcast της Lifo με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, εξηγώντας ουσιαστικά τους λόγους που κι ο ίδιος επέλεξε να το κάνει.

Ερωτώμενος για την προσέγγιση του Πρωθυπουργού γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και την επιλογή να έχει ως στενό συνεργάτη κάποιον ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, υπογράμμισε πως "ο Πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να έχει γύρω του ειδικούς και ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα. Είναι ένας πολύ ανοιχτός και πραγματικά φιλελεύθερος άνθρωπος. Και εμένα με αξιολόγησε με βάση την εργασία μου".

Ενώ αναφορικά με την προσέγγιση συνολικά της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως "έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση πολυσυλλεκτική στην οποία εκπροσωπούνται διαφορετικές απόψεις", σημειώνοντας παράλληλα πως πολλά μέλη της κυβέρνησης επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν και πως για πρώτη φορά η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εκπροσωπείται στην ευρύτερη κυβέρνηση με τρία μέλη της.

Αναφορικά με το coming out και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν γιατί μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις ο κ. Πατέλης υπογράμμισε πως "μπορείς να ορίσεις το coming out πιο διευρυμένα, ως τη στιγμή που καταλαβαίνεις και αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε κάθε άνθρωπος να κάνει, να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι και να προχωρήσει στη ζωή του".

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους γονείς υπογράμμισε πως "όσο πιο γρήγορα αποδεχθούν τα παιδιά τους όπως είναι, τόσο πιο ευτυχισμένα θα είναι τα παιδιά αλλά και τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι και οι ίδιοι".

Σ.Π.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.