ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βαρουφάκης θέλει να... τιμωρήσει την Amazon

Ο Βαρουφάκης θέλει να... τιμωρήσει την Amazon Κύριο

12:43 - 27 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όπως φαίνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά την κάμψη της κυβέρνησης και το μικρό κλείσιμο της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ (στις 15 μονάδες…), σχεδόν κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κερδίζει κάτι.

Ένας από τους μεγάλους χαμένους δε, φαίνεται πως είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης και το κόμμα του, το οποίο δεν πιάνει ούτε το 3%, όριο για την είσοδο στη Βουλή. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Βαρουφάκης το έχει ρίξει στις κινήσεις εντυπωσιασμού. Τη μία «βλέπει» τανκς να απεικονίζονται στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, την άλλη καλεί τους λιγοστούς οπαδούς του να κάνουν μποϊκοτάζ στην Amazon, με αφορμή την Black Friday. 

 

Σε ένα μήνυμα που μοιάζει με μανιφέστο νεο-λουδιτισμού, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, ζητεί από το ακροατήριο του να μην αγοράσει τίποτε από την εταιρεία, ώστε να τιμωρηθεί για τις εργασιακές συνθήκες που έχει επιβάλλει. 

 

Λέει μεταξύ άλλων: «Αυτή την Black Friday σας ζητάμε να μην αγοράσετε τίποτα από το Amazon.com. Σας ζητάμε να μην επισκεφτείτε καν το Amazon.com εκείνη την ημέρα. Μόνο για μια μέρα! Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια εκστρατεία μας για να Κάνουμε την Amazon να πληρώσει. Εκείνη την ημέρα, μποϊκοτάροντας την Amazon, ενισχύετε με τη δική σας δύναμη έναν διεθνή συνασπισμό εργαζομένων και ακτιβιστών, από διεθνείς συνδικαλιστικές ενώσεις». 

 

Κατά τον κ. Βαρουφάκη «η Amazon δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μόνο μια μονοπωλιακή εταιρεία-κολοσσός. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ χειρότερο. Είναι ο πυλώνας μιας νέας τεχνολογικής φεουδαρχίας. Η Amazon αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της σαν αναλώσιμα ρομπότ: Αναγνωρίζοντας μόνο την ικανότητά τους να διαλέγουν και να πακετάρουν, σε συνθήκες που συντρίβουν την ψυχή τους και λυγίζουν το κορμί τους. Η Amazon ενταφιάζει τα μικρά βιβλιοπωλεία και μαγαζιά που δίνουν ζωή στις γειτονιές μας. Η Amazon δεν είναι ένας απλός πάροχος υπηρεσιών, ούτε τα κέρδη της αντιστοιχούν στην αμοιβή ενός παρόχου υπηρεσιών».

 

Τα στοιχεία από την αγοραστική κίνηση της ημέρας θα δείξουν τι απήχηση έχει η επαναστατική πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.