ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Διαψεύδονται οι εκλογές, πάντως ο Αβραμόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα

Διαψεύδονται οι εκλογές, πάντως ο Αβραμόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα Κύριο

13:48 - 23 Ιαν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί να διαψεύδονται από το Μαξίμου (και πώς αλλιώς να γινόταν;) οι επίμονες φήμες για εκλογικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στο 2021, όμως οι περιφερειακές ενδείξεις μάλλον κινητικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση μαρτυρούν.

Για παράδειγμα: Σε ανύποπτο χρόνο, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, επανεμφανίστηκε δημοσίως, με συνέντευξη στο Action 24 εξ  αφορμής της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και μεγαλοπρεπώς ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Αν το έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ή αν θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καν, δεν είναι διευκρινισμένο. Πάντως, αν οι εκλογές είναι να γίνουν το 2023, η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου είναι λίγο βιαστική. 

 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες για τις κινήσεις και πρωτοβουλίες των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, προδίδουν μία προεκλογική νευρικότητα. 

 

Ήδη δε έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες για τις εκλογικές περιφέρειες που προτιμούν: Ο Νίκος Χαρδαλιάς τον Νότιο Τομέα Αττικής, όπως ενδεχομένως και ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά τα φαινόμενα ο … βιαστικός κ. Αβραμόπουλος θα έχει να παλέψει στην Α΄Αθήνας με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Άγνωστο είναι αν θα δοκιμάσει την εκλογική τύχη στην Αρκαδία, όπου ήταν υποψήφιος το 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη πιθανώς θα πολιτευθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ευρυτανία. 

Δεδομένης της θέσης του ως κυβερνητικού εκπροσώπου (και εφόσον δεν υπάρξει άλλος ανασχηματισμός ως τις εκλογές) ο Χρήστος Ταραντίλης πιθανότατα θα είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως μάλλον και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως εκ της θέσεως του υπουργού Επικρατείας, δύσκολα θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγά σταυρούς σε κάποια εκλογική περιφέρεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.