ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί δεν μιλάει ο καθένας για όσα είναι αρμόδιος;

Γιατί δεν μιλάει ο καθένας για όσα είναι αρμόδιος; Κύριο

12:39 - 03 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πέραν του τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά υπερδραστήριου Αδωνι Γεωργιάδη, υπάρχουν και κάποια άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν συχνή παρουσία στα ΜΜΕ και συνηθίζουν να μιλούν για ζητήματα πέραν των αρμοδιοτήτων τους.

 

Εν προκειμένω όχι για την πανδημία και τα μέτρα που θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να ληφθούν, αλλά για το άλλο μείζον ζήτημα της περιόδου, τα ελληνοτουρκικά. 

 

Το πλέον προβεβλημένο από αυτήν την κατηγορία κυβερνητικών στελεχών είναι ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και  Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειου, βουλευτής της ΝΔ και εδώ και έναν μήνα υφυπουργός Παιδείας. 

 

Ως εκ της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, ο κ. Συρίγος ήταν ένα από τα πρόσωπα τα οποία μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και τα σχόλια για τα ελληνοτουρκικά. Άλλωστε πάντα μιλάει τεκμηριωμένα και στοιχειοθετημένα. 

 

Αναλαμβάνοντας όμως τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, το πεδίο των αρμοδιοτήτων του είναι πολύ συγκεκριμένο. 

 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι δημόσιες παρεμβάσεις του θα ανέμενε κανείς ότι θα περιορίζονταν σε αυτό, δεδομένου ότι ως μέλος της κυβέρνησης τα λεγόμενα του έχουν άλλη σημειολογία. Παρά ταύτα, όπως φάνηκε και το πρωί της Τετάρτης με την παρέμβασή του στο ΣΚΑΪ, περισσότερο μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και παρεμπιπτόντως για την ανώτατη εκπαίδευση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.