ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το αυτογκόλ του Τσίπρα που έμεινε από τη συζήτηση στη Βουλή

Το αυτογκόλ του Τσίπρα που έμεινε από τη συζήτηση στη Βουλή Κύριο

14:58 - 26 Φεβ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν κάτι επιβεβαιώθηκε στη Βουλή την Πέμπτη, είναι ότι παρά τις αστοχίες της κυβέρνησης, επικοινωνιακές και διαχειριστικές, η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να επωφεληθεί από αυτές και να ανατρέψει το κλίμα - τουλάχιστον προς το παρόν.

Ωστόσο, η αδυναμία αυτή ίσως και να δείχνει ότι πρόκειται για εγγενές πρόβλημα, από το οποίο δύσκολα θα απαλλαγεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση θα διαπίστωσαν ότι ενώ ο Πρωθυπουργός θεωρητικά θα μπορούσε να στριμωχτεί πολύ από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης έστω σε επίπεδο εντυπώσεων, τελικά τα αυτογκόλ του Τσίπρα ήταν πολλά και έφυγε από τη Βουλή χωρίς ούτε καν μία Πύρρειο νίκη. 

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης έχει μείνει και σχολιάζεται η γκάφα του κ. Τσίπρα όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αλλαγές επί το ευμενέστερο στον ποινικό κώδικα. 

 

Είπε σε εκείνο το σημείο: «Ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίεται από τα το 1/3 στα 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο». Όσοι έκαναν τα μαθηματικά γνωρίζουν ότι 20 x 1/3= 6,7 και 15 x 2/5= 6. 

 

Ήταν και αυτό άλλο ένα κατόρθωμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ…

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 01 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.