ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μία άλλη ανάγνωση για την «βόμβα» της Κοτανίδου

Μία άλλη ανάγνωση για την «βόμβα» της Κοτανίδου Κύριο

18:04 - 11 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα όσα ανέφερε η διευθύντρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου, στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και Κοινωνική Συνοχή», το απόγευμα της Τετάρτης, θεωρήθηκαν «βόμβα», κατά το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ.

Μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων στην οποία συμμετέχει, ανέφερε: «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα». 

 

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, όπως λέω εγώ, κάπου στη μέση χάσαμε αυτόν τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες που δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί τις περισσότερες σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

 

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται τρομακτικά, αν το εξετάσει όμως κάποιος λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, είναι αναμενόμενο και ένα σήμα για τα όσα θα πρέπει να αναμένονται. 

Είτε λόγω των εμβολίων, είτε λόγω της εξάντλησης των αντοχών πολιτών και οικονομίας, είτε λόγω του συνδυασμού όλων των παραμέτρων, τα όσα ζούμε εδώ και ένα χρόνο, φτάνουν σε ένα όριο. 

Οφείλει δε να λάβει κανείς υπόψη του και τα όσα διαμηνύουν κυβερνητικοί παράγοντες: «Σε λίγο καιρό και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, δεν θα μετράμε κρούσματα, παρά μόνο νοσηλείες και θανάτους, που βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, νομοτελειακά θα μειώνονται».

 

Το εμβόλιο είναι η μόνη διέξοδος και ό,τι μέτρα και να συζητούνται, θα έρχονται σύντομα σε δεύτερη μοίρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 11 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.