ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κούλογλου ανακάλυψε απαγωγές «λατινοαμερικανικού τύπου» στην Ελλάδα

Ο Κούλογλου ανακάλυψε απαγωγές «λατινοαμερικανικού τύπου» στην Ελλάδα Κύριο

12:43 - 17 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συνήθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει θέματα που τον απασχολούν από την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα της χώρας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια. Διακρίνεται ιδιαίτερα σε αυτήν την πρακτική του «μαρτυριάρη» ο Παπαδημούλης, αλλά και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές δεν πάνε πίσω.

Στο τελευταίο τέτοιο περιστατικό πρωταγωνιστεί ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Κομισιόν, «με αφορμή», όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το γραφείο του, «τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς και τις μαρτυρίες για απαγωγές λατινοαμερικανικού τύπου και τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών». 

 

Έχει ενδιαφέρον ότι επικαλείται δημοσιεύματα και όχι διαπιστωμένα περιστατικά, ενώ στην ερώτηση του περιγράφει την Ελλάδα σαν μία χώρα όπου επικρατεί ένα καθεστώς τύπου Μαδούρο - αν και δεν είναι σαφές τι ακριβώς προτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν θαυμάζει τον Βενεζολάνο δικτάτορα. 

 

Μεταξύ των άλλων, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής δραματικά: 

 

«Αμέτρητα περιστατικά υπέρμετρης και αδικαιολόγητης αστυνομικής  βίας καταγράφησαν με βιντεοκάμερες τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Δεκάδες πολίτες, ακόμη και ανήλικοι, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, παραβιάστηκε το δικαίωμά τους να επικοινωνήσουν µε δικηγόρο ή και τους γονείς τους, ενώ κατασχέθηκαν  τα τηλέφωνά τους. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί ξυλοκόπησαν βάναυσα πολίτη, σε κεντρική πλατεία της Αθήνας». 

 

Και κατόπιν αυτών ερωτάται η Επιτροπή αν «θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για πρακτικές αντίθετες με  το ευρωπαϊκό δίκαιο». 

 

Μπορεί κανείς να φανταστεί τους αρμοδίους να αναζητούν εναγωνίως τα φύλα της «ΕφΣυν», της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας», για να ξεκινήσουν την έρευνα και τις διασταυρώσεις γεγονότων…

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.