ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι συμβολισμοί των 200 ετών της Επανάστασης μπορούν να είναι χρήσιμοι

Οι συμβολισμοί των 200 ετών της Επανάστασης μπορούν να είναι χρήσιμοι Κύριο

14:31 - 22 Μαρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συγκυρία για τον εορτασμό της 200ετηρίδας της Ελληνικής Επανάστασης δεν είναι η καλύτερη δυνατή, λόγω πανδημίας, ωστόσο φαίνεται πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προβολή της χώρας παρέχει μία σημαντική ευκαιρία.

Ήδη, διεθνή δημοσιεύματα αναφέρονται στην επέτειο και τη σημασία της, ενώ η παρέλαση της Πέμπτης, με τη συμμετοχή γαλλικών και αμερικανικών μαχητικών, καθώς και ενός βρετανικού Spitfire, αναμένεται να είναι εντυπωσιακή. 

 

Τις ημέρες αυτές, εξάλλου, στην Κρήτη σταθμεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, στο οποίο θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη. Μπορεί να κατέπλευσε απλώς για ανεφοδιασμό, ωστόσο η σύμπτωση με την εθνική επέτειο είναι ενδιαφέρουσα.

 

Υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφευχθούν αμετροέπειες και αχρείαστο φολκλόρ, η επέτειος μπορεί τελικά να εορταστεί όπως πρέπει και να αναδειχθούν οι δέοντες συμβολισμοί, αλλά και να λείψει η μιζέρια. 

 

Το πώς θα αξιοποιηθούν οι συμβολισμοί, είναι ωστόσο ένα ζήτημα που έχει τη σημασία του, δεδομένου ότι η έξοδος από την κρίση της πανδημίας θα προσφέρει ευκαιρίες για ένα πραγματικό άλμα της χώρας στη νέα εποχή…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.