ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από τους αντιεμβολιαστές στους αρνητές των self test

Από τους αντιεμβολιαστές στους αρνητές των self test Κύριο

12:42 - 07 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η παρατήρηση των όσων εκτυλίσσονται στο παράλληλο σύμπαν των κοινωνικών δικτύων και όσων υιοθετούν τα όσα εξωφρενικά γράφονται εκεί και τα μετατρέπουν σε πολιτικές άναρθρες κραυγές (β. ΣΥΡΙΖΑ - Αλέξης Τσίπρας κ.ά.), δίνει μία εικόνα του προβλήματος διαχείρισης της πανδημίας σε αυτήν την κρίσιμη φάση.

Από τη μία είναι τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο των εμβολιασμών. Η βλακώδης διαμάχη και οι ευρωπαϊκές ανεπάρκειες, σε συνδυασμό με την για ακόμη μία φορά απαράδεκτη στάση των Γερμανών, ειδικά στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, υπονομεύει σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια. Οι επιφυλάξεις εντείνονται, οι αντιεμβολιαστές ενισχύονται. 

 

Από την άλλη, ειδικά στη χώρα μας, κάποιοι έχουν βρει πεδίο παραδοξολογίας και καλλιέργειας σύγχυσης, με αφορμή τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Άλλοι τα περιφρονούν, άλλοι βρίσκουν ό,τι πιο απίθανο «ναι μεν, αλλά» και τελικά είναι ορατή μία δυσκολία να σταθεί κανείς στα αυτονόητα. Τα τεστ είναι μία βοηθητική μέθοδος, η χρήση τους από τον καθένα μπορεί να καθορίσει συμπεριφορές και δραστηριότητες και με βάση αυτό να γίνει μία διαφορετική προσπάθεια. 

 

Η συνεχής αντίδραση και υπονόμευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό. Η διαφορά εδώ είναι ότι μετατρέπονται σε αφορμές πολιτικής αντιπαράθεσης θέματα στα οποία θα έπρεπε να ισχύει το «εν ου πακτοίς», αλλά το να αναμένει κανείς τέτοια επίπεδα υπευθυνότητας σε αυτή τη χώρα, είναι μάλλον μία μεγάλη αφέλεια…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.