ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η απάντηση της Μιλένας Αποστολάκη για το 2011

Η απάντηση της Μιλένας Αποστολάκη για το 2011 Κύριο

12:51 - 12 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία από τις πέντε γυναίκες που «έφαγαν» τον Γιώργο Παπανδρέου απάντησε στα όσα είπε ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος, για τις ταραγμένες ημέρες του 2011.

Η Μιλένα Αποστολάκη θεώρησε ότι αφού υπάρχει διάθεση για ανασκοπήσεις, όφειλε να δώσει και τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν πριν από δέκα χρόνια. 

 

Και υπενθύμισε ότι η αιτία για όλα αυτά ήταν η επιλογή του τότε Πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του 2011. 

 

Σε δήλωση της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν, η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά, με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή».   

 

Προσέθεσε δε και τα εξής: 

 

«Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος έχω εκφράσει με σταθερότητα, αλλά και συνέπεια, καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.